top of page

Η πόλη πάγωσε.. ο χρόνος σταμάτησε


Time stopped in the cold snowy city - Photo by Mary Samou

Ιανουάριος ... τέλος της γιορτινής περιόδου κι όλοι μας αναπολούμε ήδη τις στιγμές χαλάρωσης που ζήσαμε. Νιώθοντας όπως πάντα μια γλυκιά νοσταλγία για τα Χριστούγεννα που πέρασαν συνειδητοποιούμε πως θα πρέπει να περιμένουμε 1 ολόκληρο χρόνο για να το ξαναζήσουμε.Τα στολισμένα σπίτια θα βρουν και πάλι το παλιό τους ντεκόρ, τα στολίδια θα τακτοποιηθούν στο πατάρι, όλη η μαγεία που η εποχή αυτή φέρει από μόνη της θα παγώσει για λιγάκι στο χρονοντούλαπο.

Κι όμως ο χρόνος είχε άλλα σχέδια. Να παγώσει για λίγο ακόμη αυτό το συναίσθημα, να του δώσει ακόμη περισσότερη λάμψη. Να το φωτίσει λίγο παραπάνω με ένα απίστευτο λευκό. Το καθαρό λευκό του χιονιού, το λευκό της χαράς και της ελπίδας. Έτσι λοιπόν κι έγινε! Η πόλη ντύθηκε στα λευκά μέσα σε λίγες μόνο ώρες καλωσορίζοντας εκ νέου τους επισκέπτες της. Όσο για τους κατοίκους της,αυτοί νιώσανε και πάλι παιδιά! Κάποιοι από αυτούς την ερωτεύτηκαν και πάλι καθώς η καθημερινότητα ίσως τους είχε κάνει να ξεχάσουν το πόσο όμορφη είναι. Κι έτσι... όλη η πόλη κύλησε με το έλκηθρο της χαράς και της ξεγνοιασιάς. Όλη η πόλη ένας ατελείωτος χιονοπόλεμος!

Snow in the city- Photo by May Samou

Snow by the lake - Photo by Mary Samou

White Beauty -Photo by Mary Samou

Cold Beauty - Photo by Mary Samou

Snow on the castle of the city - Photo by Mary Samou

Το λευκό του χιονιού και της ομίχλης έκρυψαν τη πόλη από το πέρασμα του χρόνου. Χάθηκε με έναν μαγικό τρόπο μέσα στο όλο σκηνικό. Μονάχα το Κάστρο της πόλης έστεκε ακοίμητος φρουρός όταν όλα είχαν πια σιγήσει. Η λίμνη πιο ήρεμη από ποτέ, θαρρείς πως κλέβει κι αυτή λίγο από την παράσταση απολαμβάνοντας τα γέλια και τα φλας των περαστικών.

Lake Pamvotis in white - Photo by Mary Samou

White as Fairytale - Photo by Mary Samou

Το τσουχτερό κρύο πάγωσε για αρκετές ώρες τη ρουτίνα της πόλης και το ατελείωτο λευκό την έκανε πιο όμορφη σκεπάζοντας με περίτεχνο τρόπο οποιαδήποτε ασχήμια. Τα πρόσωπα των ανθρώπων άλλαξαν, απέκτησαν μια πιο ξεκούραστη όψη, πιο ανάλαφρη. Ο νους άδειασε από σκέψεις κι υποχρεώσεις.Στιγμές χαράς και γέλιου ακολούθησαν στα στενά αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις αυλές άκουγες τα γέλια μικρών και μεγάλων να το απολαμβάνουν προσθέτοντας ένα ακόμη μέλος στις οικογένειες αλλά και τις παρέες τους , αυτό του χαμογελαστού χιονάνθρωπου.

White everywhere - Photo by Mary Samou

The city in the snow - Photo by Mary Samou

Magical Beauty - Photo by Mary Samou

White Beauty in the lake - Photo by Mary Samou

Όσο για τις νύχτες, απόλυτα μαγικές σκορπίζοντας σκόνη ως νεράιδες σε όποιον είχε βγει για να θαυμάσει το τοπίο.Παγερή ομορφιά σε μια πόλη που έχει συνηθίσει να ζει στο κρύο εδώ κι αιώνες. Κάποια στιγμή όμως όλο αυτό το λευκό πέπλο ομορφιάς θα λιώσει, θα χαθεί. Θα φανερωθεί και πάλι η συνηθισμένη σε όλους μα ρεαλιστική ομορφιά αυτής της πόλης. Ας φροντίσουμε να την εκτιμούμε όλοι μας λίγο περισσότερο γι' αυτό που πραγματικά είναι κι όχι μόνο σε στιγμές μαγείας όπως αυτές που ζήσαμε πριν λίγα 24ωρα. Άλλωστε τίποτε δε φαντάζει όμορφο χωρίς να είναι αληθινά όμορφο!

Magical White Night - Photo by Mary Samou

The lights - Photo by Mary Samou

White night in the city - Photo by Mary Samou

Frozen City - Photo by Mary Samou

The night in the cold city - Photo by Mary Samou

Cold - Photo by Mary Samou

Snow in the park - Photo by Mary Samou